Βιοψία θυρεοειδούς

Τηλεφωνικό Κέντρο210 8236721-3

Οι όζοι του θυρεοειδούς αποτελούν ένα συχνό εύρημα κυρίως στις γυναίκες αλλά και σε ανθρώπους μεγάλων ηλικιών. Πρόκειται για όγκους που ενδέχεται να είναι συμπαγείς ή κυστικοί (να περιέχουν υγρό) και εμφανίζονται είτε ένας είτε πολλοί μαζί.

Η βιοψία θυρεοειδούς είναι μια πολύ σημαντική εξέταση προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κακοήθειας, αν και το μεγαλύτερο ποσοστό των όζων στις βιοψίες θυρεοειδούς είναι καλοήθεις. Γενικά, υπολογίζεται πως μόνο το 10% των θυρεοειδικών όζων είναι κακοήθεις.

Η, υπερηχογραφικά κατευθυνόμενη, βιοψία θυρεοειδούς δια λεπτής βελόνης είναι μια ασφαλής, γρήγορη διαδικασία που μπορεί να σας συστήσει ο ενδοκρινολόγος σας, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οι κυριότερες ενδείξεις για την εφαρμογή της βιοψίας είναι :

 • Όζοι μεγαλύτεροι του 1 cm
 • Όζοι με ύποπτη υπερηχογραφική εικόνα (ύπαρξη μικροαποτιτανώσεων, με ασαφές περίγραμμα κλπ.)
 • Eιδικές περιπτώσεις ασθενών (με ιστορικό ακτινοβολίας στον τράχηλο, ιστορικό πολλαπλής ενδοκρινικής νεοπλασίας, τραχηλική λεμφαδενοπάθεια, κλπ.).

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την εξέταση

Για τη βιοψία θυρεοειδούς χρησιμοποιείται μία εξαιρετικά λεπτή βελόνη που εισέρχεται δια του δέρματος στον όζο. Η διαδικασία γίνεται 2-3 τουλάχιστον φορές και δεν διαρκεί παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Η βιοψία θυρεοειδούς είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία, δεν χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο και πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία. Δεν απαιτείται κάποια ειδική προετοιμασία ενώ ο εξεταζόμενος μπορεί να  επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητές του άμεσα.

Ενδοκρινολόγοι
Κωστάκης Έρβιν

 • Εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες

  Εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες

  Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας είναι δίπλα σας  για να σας προσφέρει εκείνη τη θεραπεία που είναι η καταλληλότερη για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 • Αξιόπιστη ιατρική φροντίδα

  Αξιόπιστη ιατρική φροντίδα

  Ακολουθούμε τα πρότυπα ποιότητας που επιβάλλουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο της σύγχρονης ιατρικής.

 • Προσιτές τιμές

  Προσιτές τιμές

  Για εμάς οι υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας δε θα πρέπει να αποτελούν πολυτέλεια για λίγους.

 • Υπευθυνότητα

  Υπευθυνότητα

  Το προσωπικό του θεραπευτηρίου είναι εκπαιδευμένο και στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσει με ποιότητα και σεβασμό.

Στοιχεία Επικοινωνίας

athenshospital

Διεύθυνση: Ι. Δροσοπούλου 24, Τ.Κ. 11257, Κυψέλη

Τηλ.: 210 8236721-3

Email: info@athenshospital.gr

Βρείτε μας στον Χάρτη

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά

logoWhite

Η διεύθυνση και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου Αθηνών εγγυώνται την πλήρη ιατρική και νοσηλευτική κάλυψη στα περιστατικά κάθε τμήματος της κλινικής, 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο!

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης

Please enable the javascript to submit this form