Τεστ Κοπώσεως

Τηλεφωνικό Κέντρο210 8236721-3

Το τεστ Κοπώσεως είναι μια απλή, αναίμακτη καρδιολογική εξέταση και αποτελεί την πρώτη εξέταση που γίνεται για τη διάγνωση της στεφανιαίας νόσου (ισχαιμία).

Κατά την εξέταση, ο ασθενής υποβάλλεται σε έλεγχο σωματικής άσκησης (περπάτημα) πάνω σε κυλιόμενο τάπητα, η ταχύτητα και η κλίση του οποίου αυξάνονται σταδιακά. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο ασθενής βρίσκεται υπό συνεχή ηλεκτροκαρδιογραφική παρακολούθηση μέσω αυτοκόλλητων ηλεκτροδίων η οποία γίνεται από Καρδιολόγο. Ο καρδιολόγος εξετάζει την αρτηριακή πίεση, την καρδιακή συχνότητα και αξιολογεί τα συμπτώματα που έχει αναφέρει ο ασθενής.

Το τεστ κοπώσεως εκτός από διάγνωση της στεφανιαίας νόσου μπορεί να δείξει τη λειτουργική ικανότητα του ατόμου, την αντοχή του στην άσκηση, την κατάσταση της αρτηριακής του πίεσης και την πιθανότητα αρρυθμιών.

Προετοιμασία για την εξέταση κοπώσεως

 • Θα πρέπει να ενημερώσετε τον ιατρό για πιθανή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε καθώς μπορεί να χρειαστεί να τροποποιηθεί
 • Δεν πρέπει να καταναλώσετε φαγητό, ποτό ή καφέ και να μην έχετε καπνίσει για περίπου 2-4 ώρες, κατόπιν τη σχετικής σύστασης από τον Καρδιολόγο.
 • Οι άνδρες θα πρέπει να ξυριστούν στην περιοχή του στήθους όπου θα τοποθετηθούν τα ηλεκτρόδια, ώστε να εξασφαλίζεται καλή αγωγιμότητα με το δέρμα.
 • Να φοράτε άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια για να μη νιώθετε άβολα κατά την εξέταση.

Η διαδικασία του τεστ κοπώσεως

 • Κατά την ώρα της εξέτασης ο εξεταζόμενος ξεντύνεται από την μέση και πάνω,
 • Ξαπλώνει στο εξεταστικό κρεβάτι για να εφαρμοστούν τα ηλεκτρόδια
 • Στην συνέχεια ανεβαίνει στον διάδρομο.
 • Η εξέταση διαρκεί συνολικά από 6 ως 15 λεπτά και το κάθε στάδιο δυσκολίας διαρκεί περίπου 3 λεπτά.

Ποιοι πρέπει να κάνουν Τεστ Κόπωσης

Το Τεστ Κόπωσης συνταγογραφείται από τον Καρδιολόγο σε ασθενείς με ύποπτα ενοχλήματα (έντονοι παλμοί, ζάλη), σε ασθενείς με υποτροπιάζουσες αρρυθμίες, καθώς και σε περιπτώσεις προεγχειρητικών ελέγχων. Επίσης, προτείνεται σε άτομα άνω των 40 ετών που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων και σε ασυμπτωματικά άτομα με παραπάνω από έναν παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα, καθιστική ζωή, παχυσαρκία κλπ).

Επίσης, με ένα Τεστ Κόπωσης μπορούν να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα φαρμακευτικής – θεραπευτικής αγωγής σε ασθενείς με χρόνια στεφανιαία νόσο, σε ασθενείς που υπέστησαν έμφραγμα μυοκαρδίου κλπ.

Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν Τεστ Κόπωσης

Από την εξέταση του Τεστ Κόπωσης εξαιρούνται άτομα με συγκεκριμένες αναπηρίες, πολύ υψηλή αρτηριακή πίεση και σοβαρή στένωση αορτικής βαλβίδας.

Γενικά, ασθενείς που παρουσιάζουν σοβαρές καρδιακές παθήσεις δεν πρέπει να υποβάλλονται στη διαδικασία για λόγους ασφαλείας.

Στα Εξωτερικά Ιατρεία της κλινικής λειτουργεί Καρδιολογικό Ιατρείο, στο οποίο μπορείτε να υποβληθείτε σε Τεστ Κόπωσης. Ο Καρδιολόγος, θα κρίνει αν πρέπει να υποβληθείτε και σε άλλες καρδιολογικές εξετάσεις (Ηλεκτροκαρδιογράφημα, Triplex Καρδιάς κ.ά.).

Το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής εγγυάται τη διεξαγωγή κάθε διαγνωστικής εξέτασης με ασφάλεια, συνέπεια και χωρίς ταλαιπωρία για τον ασθενή.

Για ραντεβού καλέστε τη γραμματεία του «Θεραπευτηρίου Αθηνών» (2108236721, 2108236723).

 • Εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες

  Εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες

  Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας είναι δίπλα σας  για να σας προσφέρει εκείνη τη θεραπεία που είναι η καταλληλότερη για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 • Αξιόπιστη ιατρική φροντίδα

  Αξιόπιστη ιατρική φροντίδα

  Ακολουθούμε τα πρότυπα ποιότητας που επιβάλλουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο της σύγχρονης ιατρικής.

 • Προσιτές τιμές

  Προσιτές τιμές

  Για εμάς οι υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας δε θα πρέπει να αποτελούν πολυτέλεια για λίγους.

 • Υπευθυνότητα

  Υπευθυνότητα

  Το προσωπικό του θεραπευτηρίου είναι εκπαιδευμένο και στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσει με ποιότητα και σεβασμό.

Στοιχεία Επικοινωνίας

athenshospital

Διεύθυνση: Ι. Δροσοπούλου 24, Τ.Κ. 11257, Κυψέλη

Τηλ.: 210 8236721-3

Email: info@athenshospital.gr

Βρείτε μας στον Χάρτη

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά

logoWhite

Η διεύθυνση και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου Αθηνών εγγυώνται την πλήρη ιατρική και νοσηλευτική κάλυψη στα περιστατικά κάθε τμήματος της κλινικής, 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο!

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης

Please enable the javascript to submit this form