Εκδηλώσεις ενημέρωσης και πρόληψης για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 12:39

Το Θεραπευτήριο Αθηνών ως μέλος του δικτύου κλινικών "klinikes.gr" διοργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις ενημέρωσης και πρόληψης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου και στόχο έχει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού στην πρόληψη της υγείας της καρδιάς και τη γνώση για τις καρδιολογικές παθήσεις.

«Η καρδιά είναι ο δυνατότερος και σημαντικότερος μυς του ανθρώπινου σώματος και για τον λόγο αυτό πρέπει να τη φροντίζουμε».

Το Θεραπευτήριο Αθηνών με αίσθημα ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο διοργάνωσε 3 εκδηλώσεις ενημέρωσης και πρόληψης με τους διευθυντές των καρδιολογικών τμημάτων των κλινικών του δικτύου klinikes.gr αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό να προσφέρουν με συνέπεια και ευαισθησία τις υπηρεσίες τους. Το κοινό ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είχε την ευκαιρία να λάβει ενημέρωση, διάγνωση και συμβουλευτική από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κλινικών.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:

  • Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023: Δημοτική Κοινότητα Ακραιφνίας
  • Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023: Σταθμός Μετρό Αττική
  • Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου: Κοινότητα Εξάρχου (Δήμος Λοκρών)

 Tο Θεραπευτήριο Αθηνών προσέφερε:

    • Δωρεάν εξέταση από καρδιολόγο
    • Μέτρηση αρτηριακής πίεσης και οξυμετρία
    • Voucher με προνομιακές παροχές

Καρδιολογικές Υπηρεσίες

Το Καρδιολογικό Τμήμα του Θεραπευτηρίου Αθηνών είναι άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια και ακρίβεια τόσο οι βασικές εξετάσεις (όπως το Ηλεκτροκαρδιογράφημα, το Triplex καρδιάς και η δοκιμασία κόπωσης), όσο και ο πιο εξειδικευμένος και σύγχρονος έλεγχος (stress echo, υπερηχοκαρδιογράφημα φόρτισης, υπερηχοκαρδιογράφημα αντίθεσης, διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογράφημα) που μαζί αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της διάγνωσης, της θεραπείας και της παρακολούθησης των ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα.

Παράλληλα, η έναρξη λειτουργίας του ειδικού ιατρείου Αρρυθμιών και Εμφυτεύσιμων Συσκευών, με εξειδικευμένο Αρρυθμιολόγο, αυξάνει κατακόρυφα τις δυνατότητες του Καρδιολογικού τμήματος στη διαγνωστική προσέγγιση και θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με σύμπλοκες αρρυθμίες, βηματοδότες και απινιδωτές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

athenshospital

Διεύθυνση: Ι. Δροσοπούλου 24, Τ.Κ. 11257, Κυψέλη

Τηλ.: 210 8236721-3

Email: info@athenshospital.gr

Βρείτε μας στον Χάρτη

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης

Please enable the javascript to submit this form