Ιατρείο ανδρικής υπογονιμότητας

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 10:10

Η ανδρική υπογονιμότητα αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα αφού φτάνει να αφορά εκατομμύρια άνδρες στον πλανήτη και εκατοντάδες χιλιάδες στη χώρα μας. Στο Θεραπευτήριο Αθηνών λειτουργεί Ιατρείο Ανδρικής Υπογονιμότητας με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον ουρολόγο κ. Μακαρούνη Κωνσταντίνο παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διάγνωσης και συμβουλευτικής.

Μια από τις αιτίες υπογεννητικότητας στην Ελλάδα μπορεί να είναι η αύξηση του ηλικιακού ορίου τεκνοποίησης αλλά η υπογονιμότητα όμως μπορεί να οφείλεται σε ένα πλήθος παραγόντων με παθολογική ή περιβαλλοντική αιτιολογία οι οποίοι πρέπει να διερευνηθούν λεπτομερώς.

Μετά τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών και κλινικών εξετάσεων από τον εξειδικευμένο ιατρό εξετάζουμε τις παρακάτω παραμέτρους οι οποίες επηρεάζουν την αναπαραγωγική ικανότητα του άνδρα:

  • Αριθμός σπερματοζωαρίων που περιέχεται στο σπέρμα. Εάν ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος του φυσιολογικού, η κατάσταση ονομάζεται ολιγοσπερμία, ενώ αν δεν υπάρχουν καθόλου σπερματοζωάρια, αζωοσπερμία.
  • Κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, γιατί αυτά πρέπει να κινηθούν με τις δικές τους δυνάμεις στο γεννητικό σύστημα της γυναίκας και να διανύσουν την απόσταση μέχρι τις σάλπιγγες. Έτσι, η μειωμένη κινητικότητα των σπερματοζωαρίων που ονομάζεται ασθενοσπερμία επηρεάζει αρνητικά τη γονιμοποιητική ικανότητα του σπέρματος.
  • Μορφολογία των σπερματοζωαρίων, η οποία πρέπει να είναι, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, φυσιολογική.

Οι άνδρες δεν έχουν αναπτύξει συστηματική και προληπτική σχέση με τους Ουρολόγους με συνέπεια πολλές διορθώσιμες αιτίες να αμελούνται και να οδηγούν σε υπογονιμότητα. Ακόμα και στα ζευγάρια που θα οδηγηθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οι άνδρες θα πρέπει να απευθύνονται σε εξειδικευμένους Ουρολόγους για να αντιμετωπίσουν και να προετοιμάσουν το σπέρμα στο μέγιστο δυνατό επίπεδο. Άρα δεν ξεχνάμε ότι η φροντίδα του γενετικού υλικού και η υγεία των σπερματοζωαρίων μας ξεκινά από εφηβική ηλικία με αρωγό τον Ουρολόγο μας και βασίζεται στην υγιεινή ζωή.

Ο εργαστηριακός έλεγχος πρέπει να είναι πιστοποιημένος και η διάγνωση να ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας πάντα σε συνεργασία με τον ουρολόγο.

Στο Θεραπευτήριο Αθηνών είμαστε δίπλα σας στη διερέυνηση της αιτιολογίας υπογονιμότητας. Επικοινωνήστε με τα εξειδικευμένα ιατρεία στο 210-8236721-3 & 210-8835655 και κλείστε το ραντεβού σας άμεσα.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

athenshospital

Διεύθυνση: Ι. Δροσοπούλου 24, Τ.Κ. 11257, Κυψέλη

Τηλ.: 210 8236721-3

Email: info@athenshospital.gr

Βρείτε μας στον Χάρτη

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης

Please enable the javascript to submit this form