Η επανεμφάνιση της γρίπης: Προσφορά Rapid τεστ γρίπης και ταυτόχρονη ανίχνευση γρίπης και κορωνοϊού

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 14:20

Τα τελευταία δύο χρόνια λόγω του κορωνοϊού που κυριάρχησε στον χώρο της υγείας, η γρίπη σε μεγάλο βαθμό εξαλείφθηκε.  Σήμερα, η κυκλοφορία της αρχίζει να γίνεται πιο έντονη και απειλεί κυρίως τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Το κύμα της γρίπης αναμένεται από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά, με κορύφωση το πρώτο δίμηνο, Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του έτους.

Οι τύποι Α και Β του ιού της γρίπης αποτελούν σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως, ιδίως σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, οι οποίοι εμφανίζουν σημαντικό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και επιπλοκές, όπως πνευμονία. Μετά από μια περίοδο επώασης που διαρκεί από μία έως δύο ημέρες, από την επαφή με τον ιό, η νόσος έχει απότομη έναρξη με έντονα συμπτώματα.

Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι πυρετός, ρίγη, βήχας, πονόλαιμος, ρινική συμφόρηση, μυαλγίες, πονοκέφαλος και ανορεξία. Ο ιός της γρίπης μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω του αέρα (μεγάλα σταγονίδια και αερολύματα από το φτέρνισμα και βήχα) και με άμεση ή έμμεση επαφή.

Η συγκυρία αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας της υγείας μας. To Θεραπευτηριο Αθηνών σύμμαχος για την υγεία όλων, προσφέρει σε προνομιακή τιμή Rapid τεστ γρίπης (8€) και ταυτόχρονη ανίχνευση γρίπης και κορωνοϊού 12€.

 

Η σημασία της διάγνωσης της γρίπης

Μπορεί τα συμπτώματα της γρίπης και της COVID-19 να μοιάζουν μεταξύ τους, η βαρύτητα και οι επιπλοκές τους όμως διαφέρουν σημαντικά. Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο που ο ιός της γρίπης αναμένεται να κυκλοφορεί ταυτόχρονα με τον ιό SARS-CoV-2.

Η έγκαιρη και ταχεία διάγνωση στα αρχικά στάδια της νόσου ανάμεσα στον ιό της γρίπης και του SARS-CoV-2 είναι πολύ σημαντική σε παιδιά και ενήλικες, καθώς θα δώσει την δυνατότητα στον κλινικό ιατρό να μπορέσει να καθοδηγήσει θεραπευτικά τον πάσχοντα.

Ο έλεγχος αντιγόνων θα πρέπει να γίνεται μέσα στις πρώτες 5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, καθώς μετά την 5η ημέρα η ευαισθησία των μεθόδων μειώνεται.

Το Θεραπευτήριο Αθηνών προσφέρει στην προνομιακή τιμή των 12€, πλήρες πακέτο ταυτόχρονης ανίχνευσης εποχικής γρίπης και κορωνοϊού, το οποίο περιλαμβάνει τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου γρίπης για τα στελέχη Α και Β και τεστ ανίχνευσης αντιγόνου έναντι του ιού SARS–CoV-2 (Rapid test).

 • Εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες

  Εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες

  Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας είναι δίπλα σας  για να σας προσφέρει εκείνη τη θεραπεία που είναι η καταλληλότερη για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 • Αξιόπιστη ιατρική φροντίδα

  Αξιόπιστη ιατρική φροντίδα

  Ακολουθούμε τα πρότυπα ποιότητας που επιβάλλουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο της σύγχρονης ιατρικής.

 • Προσιτές τιμές

  Προσιτές τιμές

  Για εμάς οι υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας δε θα πρέπει να αποτελούν πολυτέλεια για λίγους.

 • Υπευθυνότητα

  Υπευθυνότητα

  Το προσωπικό του θεραπευτηρίου είναι εκπαιδευμένο και στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσει με ποιότητα και σεβασμό.

Στοιχεία Επικοινωνίας

athenshospital

Διεύθυνση: Ι. Δροσοπούλου 24, Τ.Κ. 11257, Κυψέλη

Τηλ.: 210 8236721-3

Email: info@athenshospital.gr

Βρείτε μας στον Χάρτη

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά

logoWhite

Η διεύθυνση και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου Αθηνών εγγυώνται την πλήρη ιατρική και νοσηλευτική κάλυψη στα περιστατικά κάθε τμήματος της κλινικής, 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο!

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης

Please enable the javascript to submit this form