Γενικής Χειρουργικής

Τηλεφωνικό Κέντρο210 8236721-3

Το Χειρουργικό Τμήμα του Θεραπευτηρίου Αθηνών διαθέτει ένα άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μπορεί να αντιμετωπίσειν πληθώρα παθήσεων της γενικής χειρουργικής τόσο με τις κλασικές μεθόδους όσο και με προηγμένες ελάχιστα επεμβατικές και λαπαροσκοπικές τεχνικές.

 
 

Το Θεραπευτήριο Αθηνών διαθέτει χειρουργικές αίθουσες εξοπλισμένες με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, μεταξύ άλλων λαπαροσκοπικό πύργο τελευταίας γενιάς που επιτρέπει τη χρήση του από πολλές ειδικότητες με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην κλινική είναι η χολοκυστεκτομή,  πλαστική αποκατάσταση κηλών (βουβωνοκήλη, μετεγχειρητική κήλη, ομφαλοκήλη, υδροκήλη) παθήσεις του πρωκτού (αιμορροΐδοπάθεια, περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα, ραγάδες πρωκτού), κύστη κόκκυγος, θυρεοειδεκτομή, επεμβάσεις πεπτικού για καρκίνο (παχύ έντερο, στομάχι), κιρσοί σαφηνούς με χρήση Laser κ.ά..

Στην κλινική λειτουργεί τμήμα ημερήσιας νοσηλείας (ODC) όπου αντιμετωπίζονται ασθενείς με παθήσεις όπως, αιμορροΐδες, περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα, κύστη κόκκυγα , ομφαλοκήλη, βουβωνοκήλη, υδροκήλη, χολή και ενδοκρινείς αδένες.

Οι ασθενείς μετά την εισαγωγή υποβάλλονται στον απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο. Χειρουργούνται την ίδια ημέρα και ανάλογα το χειρουργείο και σύσταση του χειρουργού, λαμβάνουν εξιτήριο το απόγευμα της ίδιας ημέρας ή σε ορισμένες περιπτώσεις την επόμενη ημέρα.

Εξοπλισμός, εμπειρία και εξειδίκευση

Η κλινική διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική αντιμετώπιση των κηλών όπως βουβωνοκήλη και ομφαλοκήλη με τοπική αναισθησία, χωρίς να είναι απαραίτητη η γενική αναισθησία και η διασωλήνωση των ασθενών.

Επιπλέον η κλινική κατέχει τη μεγαλύτερη εμπειρία στην τοποθέτηση καθετήρων port-a-cath για χημειοθεραπεία και μόνιμων καθετήρων αιμοκάθαρσης με παραπάνω από 800 περιστατικά από ένα χειρουργό.

Επιπλέον, το τμήμα χειρουργικής πρωκτού είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (Laser, μέθοδος υπερήχων Doppler, συριγγοσκόπιο VAAFT) τα οποία δίνουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης παθήσεων όπως οι αιμορροΐδες, τα περιεδρικά συρίγγια, κύστες κόκκυγα με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους.

Επιστημονικός Διευθυντής: Μίχας Σπυρίδων
Υπεύθυνος Αναισθησιολόγος: 
Κορέσης Φώτης
Προϊσταμένη Χειρουργείων: 
Δανιηλίδου Ελένη
Επιμελητές: Κυριάκος Ελευθέριος

Υπεύθυνος Τμήματος: Μίχας Σπυρίδων, Γενικός Χειρουργός

Συνεργάτες Γενικοί Χειρουργοί:
Αυλωνίτης Σπυρίδων
Αναστασίου Ελένη
Αποστολόπουλος Ευάγγελος
Βαρσαμιδάκης Νίκος
Βελεχέρης Δημήτριος 
Βουγιουκλάκης Δημήτριος
Γαλανού Ιωάννα
Γέμος Κωνσταντίνος
Γομάτος Ηλίας
Γουλόπουλος Θωμάς
Γρηγορόπουλος Παναγιώτης
Ζησιάδης Δημήτριος
Ζόγκα Μαργαρίτα
Ίβρος Νικόλαος
Καλλές Βασίλειος
Κατωπόδη Αγγελική
Καφετζής Ηλίας
Κλημόπουλος Σεραφείμ
Κούτρας Αθανάσιος
Κούτρας Παναγιώτης
Κυριαζάνος Ιωάννης
Κυριάκος Λευτέρης
Κώστας Χαράλαμπος
Μαρούγκας Μελέτης
Μαστροσταμάτης Ιωάννης
Μαυρομμάτης Χρήστος
Μητρούσιας Απόστολος
Μινωτάκης Κωνσταντίνος
Νιώτης Αθανάσιος
Οικονόμου Ηλίας
Πανέτσος Γεώργιος
Πανέρης Παντελεήμων
Σταθάκη Μάρθα
Τσάντζαλος Δημήτρης
Φλώρος Δημήτριος
Φιλόπουλος Ευάγγελος 

Αναισθησιολόγοι
Δίπλας Διονύσιος
Γομάτος Χρήστος
Ζάχαρη Φραντζέσκα
Μύτας Βασίλειος
Καποτά Ευαγγελία
Φάσσαρης Ανδρέας

Τα εξωτερικά ιατρεία του «Θεραπευτηρίου Αθηνών» είναι στη διάθεσή σας. Καλέστε στα τηλέφωνα 210-8236721-723 και 2108835655 για να κλείσετε το ραντεβού σας στην κλινική μας και να ξεκινήσετε άμεσα και με ασφάλεια τις διαδικασίες για τη λύση του προβλήματός σας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

athenshospital

Διεύθυνση: Ι. Δροσοπούλου 24, Τ.Κ. 11257, Κυψέλη

Τηλ.: 210 8236721-3

Email: info@athenshospital.gr

Βρείτε μας στον Χάρτη

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης

Please enable the javascript to submit this form