Χειρουργική Θυρεοειδούς & Παραθυρεοειδών Αδένων

Τηλεφωνικό Κέντρο210 8236721-3

Ο Θυρεοειδής και οι Παραθυρεοειδείς Αδένες αποτελούν δύο πολύ σημαντικά όργανα, τα οποία παράγουν ορμόνες που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό μας και γενικότερα, τα «επίπεδα ενέργειας» στον οργανισμό μας.

Ωστόσο, στις περιπτώσεις όπου διαταράσσεται η λειτουργία τους  (υπερθυρεοειδισμός, υπερπαραθυρεοειδισμός)   ή εμφανίζονται προβλήματα στη μορφολογία τους  (π.χ. καλοήθεις ή κακοήθεις όζοι του θυρεοειδούς) επιβάλλεται η άμεση αντιμετώπισή τους, έγκαιρα και με την απαραίτητη προσοχή.

Στο «Θεραπευτήριο Αθηνών» λειτουργεί ένα άρτια εξοπλισμένο και πλήρως οργανωμένο Τμήμα Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων, το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία. Στόχος μας είναι να μπορούμε να προσφέρουμε πλήρη χειρουργική θεραπεία των παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο υποτροπών για τους ασθενείς μας.

Χειρουργική θυρεοειδούς (ολική ή μερική θυρεοειδεκτομή)

Η χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα αποτελεί μια λεπτή χειρουργική πράξη, δεδομένου ότι στην περιοχή βρίσκονται λεπτά ανατομικά στοιχεία ζωτικής σημασίας, τα οποία αν τραυματιστούν ιατρογενώς,  τότε οι προκληθείσες βλάβες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν επιτυχώς σε δεύτερο χρόνο.  Κύριο μέλημά μας στη θυρεοειδεκτομή έχει η διασφάλιση και διατήρηση των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων (τα νεύρα αυτά είναι υπεύθυνα για τις φωνητικές χορδές), ενώ μεγάλη προσοχή δίνεται στην αναγνώριση και διατήρηση των τεσσάρων παραθυρεοειδών αδένων.

Τα παραπάνω υπογραμμίζουν τον ρόλο του εξειδικευμένου χειρουργού στην επιτυχή έκβαση της επέμβασης.  Σε γενικές γραμμές, η θυρεοειδεκτομή όταν πραγματοποιείται από χειρουργό ειδικευμένο στη συγκεκριμένη επέμβαση, είναι μια ασφαλής επέμβαση, καλά ανεκτή από τον ασθενή, η οποία δεν απαιτεί μακρόχρονη νοσηλεία.

Παραθυρεοειδεκτομή

Παραθυροειδεκτομή είναι η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση παραθυρεοειδών αδένων ή όγκων των παραθυρεοειδών, η οποία πραγματοποιείται με μια μικρή οριζόντια τομή χαμηλά στον τράχηλο υπό γενική αναισθησία. Αφαιρείται ο αδένας που φαίνεται να πάσχει, σύμφωνα με τον προεγχειρητικό έλεγχο, ενώ η επιτυχία της επέμβασης επιβεβαιώνεται μέσα από ταχεία βιοψία στον Παραθυρεοειδή που αφαιρείται.

Παράλληλα, στην ελάχιστα επεμβατική παραθυρεοειδεκτομή ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των ειδικών είναι η διεγχειρητική μέτρηση Παραθορμόνης.

Σημειώνεται ότι τα επίπεδα της παραθορμόνης (PTH)  στο αίμα μεταβάλλονται ταχύτατα, δεδομένου ότι ο χρόνος ημίσειας ζωής της ορμόνης είναι μόλις μερικά λεπτά. Οι χειρουργοί ενδοκρινών αδένων «εκμεταλλεύονται» αυτή τη βιοχημική ιδιότητα της παραθορμόνης, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι όλοι οι πάσχοντες παραθυρεοειδείς αδένες έχουν αφαιρεθεί, μετρώντας τα επίπεδά της σε συγκεκριμένους χρόνους διεγχειρητικά.

Πιο συγκεκριμένα, εάν τα επίπεδα της παραθορμόνης δεν πέσουν άνω του 50% της προεγχειρητικής τιμής, τότε αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι υπάρχουν και άλλοι παραθυρεοειδείς αδένες που πάσχουν και θα πρέπει η επέμβαση να τροποποιηθεί σε αμφοτερόπλευρη διερεύνηση.

Αμφοτερόπλευρη Διερεύνηση Τραχήλου

Mε αυτήν την τεχνική, ο χειρουργός διερευνά και τις δύο πλευρές του λαιμού, με σκοπό να ελέγξει και τους 4 παραθυρεοειδείς.  τη συνέχεια, ο χειρουργός ενδοκρινών αδένων εντοπίζει ποιοι και πόσοι από τους παραθυρεοειδείς αδένες πάσχουν και θα πρέπει να αφαιρεθούν.

Μετεγχειρητικά

Οι επιπλοκές των επεμβάσεων στους ενδοκρινείς αδένες ελαχιστοποιούνται όταν πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους σε αυτές τις επεμβάσεις χειρουργούς. Ο ασθενής την ημέρα του χειρουργείου είναι πλήρως λειτουργικός και του χορηγούνται απλά παυσίπονα. Οι περισσότεροι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο την πρώτη ή δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα.

Στο «Θεραπευτήριο Αθηνών» κατά την επέμβαση θυρεοειδεκτομής ή   παραθυροειδεκτομής χρησιμοποιούμε όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά βοηθήματα, ώστε να διασφαλίζουμε το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

 • Εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες

  Εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες

  Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας είναι δίπλα σας  για να σας προσφέρει εκείνη τη θεραπεία που είναι η καταλληλότερη για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 • Αξιόπιστη ιατρική φροντίδα

  Αξιόπιστη ιατρική φροντίδα

  Ακολουθούμε τα πρότυπα ποιότητας που επιβάλλουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο της σύγχρονης ιατρικής.

 • Προσιτές τιμές

  Προσιτές τιμές

  Για εμάς οι υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας δε θα πρέπει να αποτελούν πολυτέλεια για λίγους.

 • Υπευθυνότητα

  Υπευθυνότητα

  Το προσωπικό του θεραπευτηρίου είναι εκπαιδευμένο και στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσει με ποιότητα και σεβασμό.

Στοιχεία Επικοινωνίας

athenshospital

Διεύθυνση: Ι. Δροσοπούλου 24, Τ.Κ. 11257, Κυψέλη

Τηλ.: 210 8236721-3

Email: info@athenshospital.gr

Βρείτε μας στον Χάρτη

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά

logoWhite

Η διεύθυνση και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου Αθηνών εγγυώνται την πλήρη ιατρική και νοσηλευτική κάλυψη στα περιστατικά κάθε τμήματος της κλινικής, 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο!

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης

Please enable the javascript to submit this form