Τμήμα Γενικής Χειρουργικής

Τηλεφωνικό Κέντρο210 8236721-3

Το Χειρουργικό Τμήμα του Θεραπευτηρίου Αθηνών διαθέτει ένα άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση προγραμματισμένων ή έκτακτων περιστατικών. Οι εξειδικευμένοι χειρουργοί και αναισθησιολόγοι μπορούν να αντιμετωπίσουν πληθώρα παθήσεων της γενικής χειρουργικής τόσο με τις κλασικές μεθόδους όσο και με προηγμένες ελάχιστα επεμβατικές και λαπαροσκοπικές τεχνικές.

Το Θεραπευτήριο Αθηνών διαθέτει χειρουργικές αίθουσες εξοπλισμένες με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, μεταξύ άλλων λαπαροσκοπικό πύργο τελευταίας γενιάς που επιτρέπει τη χρήση του από πολλές ειδικότητες με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην κλινική είναι η χολοκυστεκτομή,  πλαστική αποκατάσταση κηλών (βουβωνοκήλη, μετεγχειρητική κήλη, ομφαλοκήλη, υδροκήλη) παθήσεις του πρωκτού (αιμορροΐδοπάθεια, περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα, ραγάδες πρωκτού), κύστη κόκκυγος, θυρεοειδεκτομή, επεμβάσεις πεπτικού για καρκίνο (παχύ έντερο, στομάχι), κιρσοί σαφηνούς με χρήση Laser κ.ά..

Στην κλινική λειτουργεί τμήμα ημερήσιας νοσηλείας (ODC) όπου αντιμετωπίζονται ασθενείς με παθήσεις όπως, αιμορροΐδες, περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα, κύστη κόκκυγα , ομφαλοκήλη, βουβωνοκήλη, υδροκήλη, χολή και ενδοκρινείς αδένες.

Οι ασθενείς μετά την εισαγωγή υποβάλλονται στον απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο. Χειρουργούνται την ίδια ημέρα και ανάλογα το χειρουργείο και σύσταση του χειρουργού, λαμβάνουν εξιτήριο το απόγευμα της ίδιας ημέρας ή σε ορισμένες περιπτώσεις την επόμενη ημέρα.

Εξοπλισμός, εμπειρία και εξειδίκευση

Η κλινική διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική αντιμετώπιση των κηλών όπως βουβωνοκήλη και ομφαλοκήλη με τοπική αναισθησία, χωρίς να είναι απαραίτητη η γενική αναισθησία και η διασωλήνωση των ασθενών.

Επιπλέον η κλινική κατέχει τη μεγαλύτερη εμπειρία στην τοποθέτηση καθετήρων port-a-cath για χημειοθεραπεία και μόνιμων καθετήρων αιμοκάθαρσης με παραπάνω από 800 περιστατικά από ένα χειρουργό.

Το Θεραπευτήριο Αθηνών έχει εξειδίκευση και έμπειρο ιατρικό προσωπικό στη λαπαροσκοπική χειρουργική δίνοντας τη δυνατότητα στους ασθενείς να αντιμετωπίσουν ανώδυνα και με επιτυχία το πρόβλημά τους και να επανέλθουν άμεσα στις δραστηριότητές τους. Χάρη στην εμπειρία του προσωπικού, επεμβάσεις που γίνονταν με ανοιχτή χειρουργική, γίνονται πλέον λαπαροσκοπικά. Η επιτυχία της λαπαροσκοπικής επέμβασης έχει άμεση σχέση με την εμπειρία και την εξοικείωση του χειρουργού στη συγκεκριμένη τεχνική.

Επιπλέον, το τμήμα χειρουργικής πρωκτού είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (Laser, μέθοδος υπερήχων Doppler, συριγγοσκόπιο VAAFT) τα οποία δίνουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης παθήσεων όπως οι αιμορροΐδες, τα περιεδρικά συρίγγια, κύστες κόκκυγα με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους.

Επιστημονικός Διευθυντής: Μίχας Σπυρίδων
Υπεύθυνος Αναισθησιολόγος: Κορέσης Φώτης
Προϊσταμένη Χειρουργείων: Δανιηλίδου Ελένη

Υπεύθυνος Τμήματος: Μίχας Σπυρίδων, Γενικός Χειρουργός

Συνεργάτες Γενικοί Χειρουργοί
Αυλωνίτης Σπυρίδων
Αναστασίου Ελένη
Αποστολόπουλος Ευάγγελος
Βουγιουκλάκης Δημήτριος
Γαλανού Ιωάννα
Γέμος Κωνσταντίνος
Γομάτος Ηλίας
Γουλόπουλος Θωμάς
Ζησιάδης Δημήτριος
Ζόγκα Μαργαρίτα
Ίβρος Νικόλαος
Καλλές Βασίλειος
Κατωπόδη Αγγελική
Καφετζής Ηλίας
Κλημόπουλος Σεραφείμ
Κούτρας Αθανάσιος
Κούτρας Παναγιώτης
Κυριαζάνος Ιωάννης
Κυριάκος Λευτέρης
Κώστας Χαράλαμπος
Μαρούγκας Μελέτης
Μαστροσταμάτης Ιωάννης
Μαυρομμάτης Χρήστος
Μητρούσιας Απόστολος
Μινωτάκης Κωνσταντίνος
Οικονόμου Ηλίας
Πανέτσος Γεώργιος
Πανέρης Παντελεήμων
Σταθάκη Μάρθα
Τσάντζαλος Δημήτρης
Φλώρος Δημήτριος

Αναισθησιολόγοι
Δίπλας Διονύσιος
Γομάτος Χρήστος
Ζάχαρη Φραντζέσκα
Μύτας Βασίλειος
Καποτά Ευαγγελία
Πανέρη Ελισσάβετ
Φάσσαρης Ανδρέας

 • Εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες

  Εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες

  Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας είναι δίπλα σας  για να σας προσφέρει εκείνη τη θεραπεία που είναι η καταλληλότερη για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 • Αξιόπιστη ιατρική φροντίδα

  Αξιόπιστη ιατρική φροντίδα

  Ακολουθούμε τα πρότυπα ποιότητας που επιβάλλουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο της σύγχρονης ιατρικής.

 • Προσιτές τιμές

  Προσιτές τιμές

  Για εμάς οι υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας δε θα πρέπει να αποτελούν πολυτέλεια για λίγους.

 • Υπευθυνότητα

  Υπευθυνότητα

  Το προσωπικό του θεραπευτηρίου είναι εκπαιδευμένο και στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσει με ποιότητα και σεβασμό.

Στοιχεία Επικοινωνίας

athenshospital

Διεύθυνση: Ι. Δροσοπούλου 24, Τ.Κ. 11257, Κυψέλη

Τηλ.: 210 8236721-3

Email: info@athenshospital.gr

Βρείτε μας στον Χάρτη

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά

logoWhite

Η διεύθυνση και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου Αθηνών εγγυώνται την πλήρη ιατρική και νοσηλευτική κάλυψη στα περιστατικά κάθε τμήματος της κλινικής, 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο!

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης

Please enable the javascript to submit this form